17. oktober 2011

Det er frokost!

Frokost på sengen kan være koselig nå som det er litt surt ute og regnet kanskje pisker på ruten en søndag morgen. Min variant er noe utradisjonell - med både grove rundstykker & kokt egg og amerikanske pannekaker til dessert. Det blir ikke bedre spør du meg..! Praktiske ting som smør, salt, skje til å spise egget med, kniv&gaffel og andre godsaker var ikke spesielt egnede gjenstander i denne shooten og ble derfor utelatt. Nei, jeg spiste ikke egget med fingrene.. Hysj. Skuffet?


Klart jeg kunne dandert hundre påleggssorter, grønnsaker og et stort bakeutvalg, men det var akkurat dette jeg hadde lyst på! Det har seg nemlig sånn at jeg har funnet verdens beste pannekakeoppskrift. De smaker som en ferskere og bedre utgave av lappene på Ultra hvis det sier deg noe.. Oppskriften deler jeg lenger ned. For den som ikke liker Maple syrup er det for eksempel bare å kose seg med syltetøy og vaniljekesam, sukker eller friske bær? Nydelig! Garantert en vinner..Kokt egg og rundtykker er den mer vanlige helgefrokosten hos oss, så jeg skal dele en god rundstykkeoppskrift også. Grove rundstykker med gulrot. Superkjappe å lage og nydelige til alt fra frokost til suppemiddag. 
Koser meg forresten glugg på soverommet så jeg håper ikke dere er lei.. ;-) Nå er også sengen pyntet med det mykeste pelspleddet fra Kid, så da er det enda mer fristene og bare bli liggende. 

Oppskrift grove gulrotrundstykker (8-12 stk)
4dl hvetemel, 3dl sammalt grov hvete, 0,5dl hvetekli, 1dl solsikkekjerner, 1ts salt, 1ts sukker og 1/2 pk tørrgjær blandes.  Bland i 2,5dl lunkent vann, 1,5dl finrevet gulrot og 2ss olje. Elt deigen godt og sett til heving i 30 min. Jeg pleier å heve på 50 grader i stekeovnen med et håndkle som dekker. Trill ut rundstykkene og la heve i 30 nye minutter. Pensle med egg og pynt evt med solsikkekjerner eller lignende. Stekes midt i ovnen på 230 grader i ca 12 minutter. 


Oppskrift Am. pancakes
4dl kefir, 3 egg, 4ss smeltet smør, 5dl hvetemel, 1/2ts natron (viktig), 1ts salt og 5ss sukker blandes raskt. Ikke rør for lenge. Stekes på sterk varme i stekepannen med litt smør. Snu når det begynner å boble. 

Håper dette inspirerte til å lage en god frokost på sengen i helgen. Om det er med knekkebrød og kaffe eller med yoghurt og vann spiller jo ingen rolle! Hva som er kos må du selv vurdere.. Enjoy!

(Innlegget er et gjesteinnlegg hos Norske Interiørblogger i dag :-)

17 kommentarer :

 1. Nam! Disse pannekakene må jo prøves...
  Frokosten våres besto av restemat fra gårsdagens dåpsbord:)

  Ha en fin kveld søta:)

  SvarSlett
 2. Vann i munnen. Føler jeg har skrevet akkurat det til deg før...hehe.. Og nydelige bilder, Cecilie! Den gule lampen var råfin!:) Ha en super uke! Klem H

  SvarSlett
 3. For noen nydelige og inspirerende frokostbilder!
  Jeg også er en stor fan av amerikanske pannekaker, og Maple syrup er et must.
  Ha en strålende mandag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 4. Mmmm, herlig!

  Legger meg gjerne til som følger her inne.

  Klem Nina

  SvarSlett
 5. Yum!!! Love pancakes :)

  SvarSlett
 6. Koselig! Modig du er i fargebruken, tøft! Den veggen i bakgrunnen var kjempetøff, kan jeg spørre hvor man får kjøpt slik panel?

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 7. Fantastisk - så utrolig godt ut, og nydelige bilder som alltid :) Må teste ut pancakes til helgen, tror jeg!

  Elsket den fine tekoppen - kan jeg spørre hvor den er fra?

  Ha en fortsatt fin dag :)

  /Kristine

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder!
  Hverdagslykke :)
  Klem Gitte

  SvarSlett
 9. Det så helt herlig ut. De rundstykkene skal jeg jammen prøve meg på;) Oppdatering kommer! Elsker lampa di forresten;)

  SvarSlett
 10. Åh...så herleg frukost! Nydelege foto! Og takk for oppskrifter, dei må prøvast! :)

  SvarSlett
 11. Hei søte Cecilie,

  Takk for flotte inspirasjons bilder, tror du ikke jeg lagde disse lappene til kvelds. Og du hadde rett, de smakte likt som dem på Ultra, yummi! Lillemann elsket dem, takk fordet! I morgen har jeg skrevet et innlegg om disse lappene og referert dem til deg...Ses innom bloggen min eller?

  Klem Lisette

  SvarSlett
 12. Å, dette så godt ut !
  ...kansje mannen skal få frokost på
  senga i helga ;)Ha en fin, fin kveld !

  Klem Birgit

  SvarSlett
 13. Tror jammen jeg må begynne med frokost på sengen av og til igjen..Det er jo herlig..spesielt når alle sammen kryper oppi..blir aldri for store for slikt!!
  Er veldig glad i innleggene dine..
  Og du..de rundstykkene må vel være ganske så sunne og???
  liker veldig godt amerikanske pannekaker med sirupen på..må alltid ha det når jeg er i NY..og liker godt å lage det hjemme også..
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
 14. Kjempeflotte bilder, så delikat og nydelig!! Så innlegget hos NIB også :)

  PS: Bli med på fotokonkurranse inne hos oyeblikk.net, du tar jo så flotte bilder! Temaet nå er "ET barn er et lite menneske".

  Klemmer fra Stine

  SvarSlett
 15. Hvor mye gulrot har du i?!

  SvarSlett
 16. Nam!! Super oppskrift! Egg og rundstykker går det i her også, men jeg har ikke prøvd å lage mine egne enda. Det skal endres på!
  Flotte bilder også!
  Håper du får en fin uke. Jeg har forresten Giveaway om du vil prøve lykken!

  SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online