Jeg var så utrolig lite kreativ på middagsfronten i slutten av 2013 at nå i 2014 er det skjerpings. Kommende middagsuke har fått mesteparten av sin inspirasjon fra Familiekokeboka, sammen med en uhyre enkel rett fra tidligere. Jeg er ingen kokk så dette er små tips til familier som oss, som ikke har mange minuttene til kokkelering etter barnehage og skole..
MANDAG
Ørret i rømmesaus
4 ørreter eller ca 700g fiskefilet
hvetemel
smør, salt og pepper
1 boks lettrømme
4ss gressløk
salt og pepper
sitron
Vend fisken i melet og stek til den er gylden og sprø. Legg fisken på fat og ha rømmen, gressløk, krydder og sitron i pannen. Kok så vidt opp og legg fiskn tilbake i pannen og server.
Serveres med agurksalat og kokte poteter.
Kilde: Familiekokeboka
Kilde: Familiekokeboka
TIRSDAG
Grove fiskekaker i fullkornspitabrød
Bruker noe så enkelt som fiskekakene fra Lofoten med 80% fisk sammen med avokado, salat og skivet tomat, lettrømme og ravigottsaus. Barna elsker det og det tar ca 5 minutter.
ONSDAG
Pasta med skinke, erter og fløtesaus
400g pastasløyfer
200g frosne erter
1 løk, finhakket
2ss olje
100g skinke
50g parmesan (jeg bruker den osten jeg har)
3 dl matfløte
muskat
salt og pepper
Kok pastaen. Ha ertene i mot slutten av koketiden for å spare tid. Fres løken i oljen tild en er blank, tilsett fløten og kok opp. La trekke i noen minutter. Smak til og vend inn pasta, erter og skinke.
Kilde: Familiekokeboka
Kilde: Familiekokeboka
TORSDAG
Superrask tomatsuppe
2 bokser tomat
1 liten løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2ss tomatpurré
3ss olivenolje
2dl vann + 1 kyllingbuljongterning
timian
basilikum
Fres løk og hvitløk blank i oljen, tilsett tomatpurré og la frese i ett minutt. Ha i vann og buljongterning, kok opp. Kjør tomater fra boksene i stavmikser/blender. Ha over i kjelen og kok opp. La putr i 5 minutter. Smak til med krydder. Kok gjerne pasta og ha i kjøttboller, egg eller lignende.
Kilde: Familiekokeboka
Kilde: Familiekokeboka
FREDAG
Etter leggetid for barna, denne tar litt lengre tid enn de andre og er litt voksen i smak..
Thailandsk biffsalat
400g storfekjøtt (tips; gni inn kjøttet med rå hvitløk, drypp over litt lime og ekstra pepper før steking. Gni evt kjøttet i litt fish sauce før steking)
3 vårløk, i tynne strimler
1/2 isbergsalat, i tynne strimler
1 rødløk, i tynne båter
400g kokte grønne bønner, delt i ro
1 bunt reddiker, i tynne skiver
200g minimais, kokt i skiver
100g bønnespirer
fersk koriander, finhakket
sweet basil eller mynte, finhakket
Thaidressing
saften av 5 lime
2ss sukker
1dl fish sauce
2ss soya
1-5 hakkede rød chilli
1/2 sitrongresstilk, delt i skiver
3 fedd hvitløk
Bland sammen ingrediensene. Bør stå litt for at smakene skal sette seg. Siles før servering.
Bland sammen ingrediensene. Bør stå litt for at smakene skal sette seg. Siles før servering.
Kjøttet grilles, medium er perfekt etter min smak. Alt til salaten blandes i en bolle. Dressingen vendes i salaten. Anrett på fat, skiver av kjøtt legges over og litt av dressingen helles over. Bruk ristede sesamfør, cashewnøtter eller peanøtter og strø over.
Kilde: Familiekokeboka
Kilde: Familiekokeboka
Håper dette var til inspirasjon - har dere noen lynraske middagstips tar jeg gjerne i mot!
Takk, Cecilie! Kjempebra m de menyene dine!! Trenger inspirasjon i en altfor travel hverdag! Tror jeg kopierer mye av dette kommende uke!herlig søndag til deg! Klem!
SvarSlettThaisalaten så kjempegod ut! Den må vi prøve. Lillemann er ikke kresen på smak, men vil plutselig ikke ha annet enn most mat. Da funker supper fint :)
SvarSlettDeilige fristende middagsinspirasjon. Familiekokeboka er en favoritt! :)
SvarSlettSelv finner jeg inspirasjon til gode middager hos Trines Matblogg, men den bloggen er du helt sikkert kjent med du også :)
Fin søndag til deg!
Så herlig med ukesmeny. Dette må du fortsette med! Jeg elsker å få inspirasjon i matveien. Er selv så fantasiløs. Jeg har store ambisjoner for 2014 om å begynne med ukentlige handlinger og ukesmenyer. Har nå ført på både tomatsuppen og pastaretten for neste ukesmeny og handleliste. :) Ble rett og slett fristet.
SvarSlettUkesmeny er tingen, både økonomisk og tidsmessig! En slager her er jo diverse retter med kyllingkjøttboller.. Spinatpai er også lettvint, iallfall hvis paideigen enten er kjøpt ferdig eller har den ferdig halvstekt og fryst fra før av. :-)
SvarSlettAwesome! I love dinner tips. Need to do a weekly menu. You are so organised!! And I'm not even working lol! Maddie
SvarSlettHei Cecilie! Håper alt er bra med deg! Håper du har lyst å titte innom min nye blogg... lykkeline er byttet ut med en helt ny blogg! byLine heter min nye! Og adressen er bylinebyline.blogspot.com
SvarSlettBEAUTIFUL BLOG!!!
SvarSlettkiss from Rome
Anabella
my washi tape
For en flott ukesmeny! :) Takk for flott inspirasjon, fant noen middager jeg må skrive på lista! ;)
SvarSlettFin ny uke til deg!
klem
Takk for supre middagstips! Jeg skal absolutt tenke på deg neste gang jeg finner noe lett, raskt og fresht!
SvarSlettHa en fortsatt fin uke fine du :)
Hilsen Tina :)
When 4G networks become standard hermes outlet, users should notice a difference. 4G technology has some persuasive benefits, which are helping accelerate the industry's push in its direction. Peak times fendi outlet might still be a little pokey (by the standards of people spoiled by superfast Internet service), but overall, it should be a step up from the service most cell phone users prada handbags are familiar with today.
SvarSlett