Mitt favorittbrød er havrebrødet man får på Åpent Bakeri. Det er outstanding med smør og hjemmelaget jordbærsyltetøy. Lykken var ikke rent liten da jeg fant en oppskrift som faktisk ble like bra som på bakeriet. Hva skjedde med å kunne lage de gode sakene selv, hjemme. JOY!
Havrerundstykker ala Åpent Bakeri (inspirasjon fra Trines Matblogg)
ca. 15 rundstykker
380 g hvetemel
75 g sammalt rug, fin (eller sammalt spelt)
75 g sammalt hvete, grov
190 g havregryn
ca 12 g havsalt
ca 12 g honning
ca 12 g tørrgjær
4,5 dl lunkent vann
Bland alt det tørre og ha så i vannet. Deigen eltes i 10 minutter. Den kan være litt klissete, da havregrynene trekker til seg mye fukt. Heves i ca 1,5 t. Rull ut rundstykkene og la heve til dobbel størrelse på brettet.
Stekes nederst i ovnen ved 220 grader i ca 12-15 minutter.
L Y K K E T I L
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar
Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!