25. desember 2012

Julekvelden

Det første julebordet i historien (for min del) er pyntet og det ble med innslag av or (?) og nøytrale farger, som passer resten av julepynten her. Juletreet er stort sett pyntet med hvitt, sort, sølv og natur. Det er så mye stæsj til jul at jeg liker at noen ting holder en litt rolig og nøytral tone:-) 

Elglyktene fant jeg lille julaften og de måtte med hjem. Papirlykter lager så koselig lys og elgen gjorde de ikke mindre kule i mine øyne. Haha.. Ellers ser jeg jo at både vann- og akevittglass uteble på bildene, men de kom heldigvis på plass de og. Hva er vel en julekveld uten en liten tår? Fnis. 

Bordbrikkene er fra Tine K og er kjøpt hos Designstjerner. Liker at jeg ikke trenger å stryke de! De som må strykes ligger nemlig fortsatt ustrøket i skuffen.. Ehm. 

Ha en fortsatt fin jul! Nå er det ferietid med stor F og hele familien har hvilepuls. Vi hörs!

24. desember 2012

GOD JUL!

Ønsker alle en fantastisk julefeiring! Slapp av og nyt kos og de du er glade i.

Snart kommer bilder av vårt julebord. Det er så utrolig gøy å pynte bord! Jeg liker innslag av natur og levende lys - og der har vi stikkordene for årets bord. Ref innlegg under også. 


Woop woop - god jul!

23. desember 2012

O sweet christmas

Man kan virkelig bli svett av å ha to små og samtidig skulle gjøre alt mulig annet. Tro det eller ei, treet er faktisk pyntet og litt småplukk er klart til julebordet som skal være pyntet til den store kvelden. Jeg er et julemenneske numero uno og koser meg glugg med å glede meg til stort og smått. Skulle ønske Filip forstod enda litt mer, men det er ingenting jeg gleder meg mer til enn å gi han julestrømpen på morgenen. Se de store øynene som river ut ditt og datt og pakker opp boken med store kjøretøy som han vil elske og andre småting. Elsk-smelsk.


Jeg ble helt crazy da jeg fant #etsånttre rett utenfor døren! Det er jo de skjønneste kvistene med minikongler på som passer perfekt til mitt tenkte julebord. Har kjøpt geniale stoffservietter på rull hos Verket interiør, som du river av - kan vaske og stryke - og kan bruke igjen og igjen. Litt sølvtapet er ellers surret rundt. Nå kan kvelden bare komme! 

Og jeg skal absolutt ikke skryte på meg å være en superhusmor av det slaget som har en liten en i hver arm og står med ribba klar og rødkålen ferdig kokt når gjestene ringer på. Her i gården er det dugnadsånd som gjør kvelden mulig hos oss. Besteforeldrene har med både det ene og det andre og mine eneste to oppgaver blir vel å koke poteter og lage en saus. I like it! Også desserten da. Hvor lenge kan man unnskylde seg med to små egentlig? Hihi.. 

TAKK TAKK TAKK til dere fine som forteller meg at dere liker bloggen min og det jeg gjør. Det er fortsatt sånn at dere gjør det verdt å bruke tid på blogging. Dere er gull verdt - og takk for stemmer i Vixen BA!

21. desember 2012

Semifinalist i Vixen blog awards 2012

Fikk en mail her for leden.. Om nominasjon til Vixen blog awards. Sendte bare tilbake at jeg tror hun hadde fått feil adresse. Ingen har vel nominert min blogg til dette? Takk til dere der ute som har nominert meg! Jeg ante ikke at interiør var en kategori en gang. Blir helt varm inni meg av å tenke på at noen av dere har tatt dere bryet å tenke på meg og min blogg i denne sammenheng. Nå er jeg plutselig semifinalist. Tusen tusen takk! Nå gjenstår det bare å se om noen stemmer meg videre til finalen;-) 5 av 10 i kategorien går videre og det er dere der ute og en fagjury som bestemmer. 


Hvis du har lyst kan du stemme på en av oss her. Det er 10 semifinalister i kategorien årets interiørblogg. Stem på den du liker best! Stemmer kan avgis frem til 13. januar.

“Vixen Blog Awards er Norges største, uavhengige kåring av både norske og internasjonale blogger. Vi kårer de aller beste, mest inspirerende, kreative og nyskapende bloggene innen mote, trend, skjønnhet og livsstil.”

Tusen takk for at dere titter innom og gjør dagen min gladere! 

20. desember 2012

Tasty heaven. Fløtekarameller.

Jeg fikk nesten sjokk i går. Helt sant. Jeg er en sånn type som ikke klarer å stoppe hvis jeg får skikkelig gode karameller. Sånne salte og myke vet dere. Også finner jeg en oppskrift som bare er de karamellene! Hiv deg over disse før julekvelden. Seriøst. Jeg lover deg lykke og kreds til langt utpå nyåret!


Salte og myke fløtekarameller
500g kremfløte
500g sukker
125g margarin (kan selvfølgelig også bruke smør)
300g glukose
10-15g maldon salt
Frøene fra en vaniljestang

Ha alle ingrediensene i en stor kjele og kok opp på middels sterk varme. Anbefaler å bruke steketermometer i kjelen da det hele bør ende opp på mellom 118 og 124 grader. Rør godt til det koker og la det så putre i kjelen mens du rører av og til. Det tar tiiid så vær tålmodige. Jeg tok det alt for tidlig første gang, som gjorde at fargen var for lys og at massen ikke stivnet. Massen skal etterhvert bli brun. Går du på blemmen jeg gikk på heller du bare massen tilbake i kjelen og koker på nytt! Jeg tok mine av platen ved 120C - da ble det perfecto. 

Hell over i ildfast form med bakepapir og la stå på benken over natten før du skjærer den i biter. Jeg hadde litt melis i glass som jeg ristet karamellene i for at de ikke skulle klebe seg sammen, men tror ikke de hadde gjort det uansett. Rettelse; de kleber litt hvis de ikke står kaldt så beste tips er å surre hver karamell i en liten rute med bakepapir, som et sukkertøy. Søtt og praktisk! Lykke til!


Den fantastiske oppskriften og inspirasjonen fant jeg hos Hobbykokken

18. desember 2012

Allsidige laksekaker

Langt mellom middagstipsene for tiden! Kan det ha noe med at mine middagsbilder om kvelden ikke blir like delikate? Tror det. Mine fotoskills er ikke helt på G der;-) Vil imidlertid tipse om god hverdagsmiddag både for små og store selv om bildet er så som så. Disse laksekarbonadene er både supre til middag og til å legge ved matpakken til barnehagen og skolen. Vinn-vinn altså. Jeg lager stor porsjon og fryser ned.  


Laksekakene ser "opprinnelig" veldig innbydende ut med frisk og fin farge. Fnis. Jeg har fortsatt helt dilla på hjemmelaget potetstappe så det, sammen med stekt champignon, sukkererter og en improvisert creme fraiche saus, ble tilbehøret. Potetstappen har jeg ingen fast oppskrift på, men jeg må alltid ha oppi litt melk, smør, evt en spiseskje rømme eller lignende, salt og finhakket hvitløk. Mums!

Freshe laksekaker
ca 500g laksefileter
finhakket purre eller vårløk
salt og pepper
2ts potetmel
0.5 - 1dl melk (eller en kombinasjon av melk, vann og rømme, som jeg måtte ty til da jeg var nesten tom for melk. Fungerte ypperlig)

Grovmales i kjøkkenmaskin og stekes i stekepanne som karbonader. 

Storerbror her i huset knasker disse kalde som varme og vi liker de godt vi voksne også. Enkelt, sunt og godt! 

15. desember 2012

The magic of 27

It´s my B-day! Jippiii.. Lenge igjen til 30 og Paristur fra min kjære gir bare verdens beste dag. Utvilsomt. Jeg ble feiret med lys, kaffe og kake på sengen av mann og barn og føler meg varm i hele kroppen. Føler meg så utrolig heldig. *ydmyk* 

Stuen er så godt som ferdig og det er deilig å kunne synke ned i sofaen og bare nyte at det viktigste rommet ser ut slik jeg ønsket. I kveld blir det rødt i glasset og bare lugn og ro merker jeg. Det tar på å være Duracell med to små og litt lite søvn, men det er jo egen feil det.. Fnis. 


Håper alle har en fin snøhelg! Jeg elsker følelsen av å sitte inne i sånt snøvær og bare kose seg og titte ut. I dag får vi fine venner på besøk og pepperkakebaking står på agendaen! Hurray..

Glad helg alle!

12. desember 2012

christmas gifts

Jeg har alltid trodd at jeg er superglad i å pakke inn julegaver! Helt til nå. Nå har jeg skjønt "greia" mi. Jeg syntes det er såå inspirerende å sanke inspirasjon, kjøpe papir og å planlegge, men når jeg først setter meg ned med det så blir jeg rett og slett skikkelig utålmodig og lettere stresset. Ja, rett og slett litt sånn irritert fordi alt tar så lang tid og fordi det er gøy med de to første pakkene som hadde perfekt størrelse og form, mens resten bare blir "fordi jeg må". Jaja, det er kos å se de ferdige pakkene da! Fnis. 


Det ble faktisk hovedsaklig hvitt og rødt i år! Overraskende, men fy så søtt. Jeg bare nyter synet av de sukkersøte polkadottene og gleder meg til å legge de under treet neste helg. 

De søte viftene var det Elisabeth som inspirerte meg til å lage. Det gikk overraskende greit! 


Det prikkete papiret er fra Staples og jeg er livredd for at de er tomme - for det er jeg! Og jeg vil at alle mine pakker under treet her skal være polka, haha. Prikkete tape og stjerner fra Ikea. Lapper fra Granit. 

Håper dere koser dere med førjulstiden. Jeg skal i gang med å teste årets juledessert denne uken. Vi skal nemlig ha den store julekvelden hos oss for første gang! Da er det viktig at desserten ikke feiler.. Ler! 

11. desember 2012

Vinner og rabattkode!

Noen har en god dag i dag og har vunnet produkter fra ilovebeauty.no! Men den herlige overraskelsen til alle som ikke vant er at dere i en uke kan handle alt i nettbutikken til 20% rabatt! Er ikke det topp? Da rekker dere til og med kanskje å handle noen julegaver;-) Benytt rabattkoden cecilieslykke når du kommer til handlekurven. 
 
 
Random.org har trukket ut Line som heldig vinner! Det var en hyggelig overraskelse for Line er en skjønn jente. Gratulerer! Send meg mailadressen din er du snill:-)


 
Jeg har selv kjøpt noen utrolig nydelige neglelakker og håndkrem fra Ciatè, cuticle cream fra Eve Lom, deiligste kremblushen fra Youngblood i lovely farge (taffeta) etc.. Den butikken er til å "go crazy" i.. Enjoy!

9. desember 2012

Reminder

Hei alle fine! Så deilig det har vært med helg - selv om den bare har flydd. Vi pusler og ordner og har fått gjort enda litt mer i huset. Blir litt deilig å etter hvert kunne føle at man slapper helt av når man legger bena høyt og kan hvile tankene på noe annet enn hva som burde vært gjort. Nå mangler vi bare sofabord og å få hengt opp bildet over spisestuen før jeg kan kose meg med å vise dere bilder fra den delen! 


Vil minne dere om den fine konkurransen hvor du kan vinne beautysnacks til en verdi av kr 2500,- hos ilovebeauty.no! Plutselig er det nettopp du som stikker av med seieren.. Lykke til! Og fin ny uke til dere! 

7. desember 2012

Stines julekalender

Noen ganger treffer man på så insprerende mennesker at man kan nøye seg med å "ikke tenke sjæl". Ler. På bloggtreff hos Maxbo i forrige uke traff Stine meg midt i hjertet med sin nydelige sokkekalender til lillegutt. Jeg hadde forkastet hele julekalenderopplegget på grunn av flytting og to minis som ikke skjønner bæret, men etter tips fra en smart venninne ble det lappekalender på meg og min kjære! Intet butikkpes - kun hygge med å finne på morsomme ting til lappene. 


As you can see; kalenderen er som tatt ut av Stines Hjem den da gitt. Jada! Det er faktisk skikkelig flaut, men skit samma. Jeg ville også ha sånn fin kalender! Stine har brukt mer tid og gjort den finere enn denne - med bilder og annen pynt. Og ikke minst tall! Jeg har ikke tatt meg tid til å bruke tall en gang (finner de ikke i flyttekaoset). Her må vi telle sokker, haha. Kreds til Stine (som jeg håper at overlever at jeg har kopiert. Hun fortjener ene og alene all kreds for dette påfunnet!). Elsker elsker de turkise sokkene. Så totally min farge. Også måtte jeg le da jeg trodde de og de grå minisokkene var de som var totalpastet - jeg hadde jaggu kjøpt like beige sokker og. Haha. 


Lappekalender er skikkelig suksess foreløpig. Særlig med tanke på at vi begynte den på dag 5 i desember og hadde skrevet "5 minutters hodebunnsmassasje" og "5 minutters fotmassasje" på hver vår lapp - som imidlertid kom HELT i skyggen av at vi fikk en sofa fra Ikea på døren kl 21.30 hvorpå jeg endte med å bruke massasjetiden min (for øvrig over en time) på å skrubbe 3 etasjer etter 3 møkkete gretne gubber som tasset rundt med sko på og klaget. Damn. Jeg var sinna. Skikkelig sinna. I wish for massage today! Lappekalender er faktisk veldig hyggelig hvis man slipper Ikealevering. 


Også skal jeg ikke glemme å nevne at jeg har verdens fineste venninne da. Som har laget pakkekalender til meg og de to små. Selv om hun ble mamma for 11 uker siden. Det er respekt det! My gosh. Ønsker alle en finfin fredag! Og ikke glem at du kan vinne goodies for hele 2.500,- her!

4. desember 2012

Jul i stuen

Det er ikke så alt for mye som minner om jul her enda, men noen små ting er det jo! Kjøpte med meg et mini-tre fra Ikea i forrige uke og sammen med litt levende lys og kongerøkelsen får jeg absolutt følelsen av jul. Julepynten kommer ikke ordentlig her før juletreet er i hus, men lyslenkene og julestjernen i vinduet er på plass!


Adventsstaken i år må jeg si meg sånn circa semi fornøyd med. Glemte hele advendtsstaken første søndag i advent (shame on me) og den ble litt for lite julete for meg. Jeg skal se om ikke det kan bli et bilde eller to av den også. Haha. Sånn for at du ikke skal bli inspirert.. Ler.

Fin desemberdag til deg! Og såå hyggelig at så mange vil delta i konkurransen under!  

Adventskonkurranse!

Noen har nok fått med seg at jeg er en liten beauty junkie og hva er vel hyggeligere enn å kunne presentere det herligste beautynettstedet  og en stor konkurranse! ilovebeauty.no gir bort produkter til en heldig vinner til en
verdi á kr 2 500,-. Enten får du en hudpleiepakke satt sammen og spesielt tilpasset din hud - eller så velger du produkter fritt. Menneskene bak ilovebeauty.no vet hva de driver med så vinneren bør kunne se supersmash ut til jul!
Du finner fantastiske merker som Youngblood, Eve Lom, Ciaté og Rodial i nettbutikken - anbefaler en titt! Det eneste du trenger å gjøre for å delta er å legge igjen en kommentar her og å like ilovebeauty.noFacebook (for de som har profil).

Det vanker også en overraskelse når vinneren trekkes. Stay tuned!

Lykke til! Jeg trekker en heldig vinner om én uke. 

2. desember 2012

den store kjærleiken

Dette er ikke et innlegg dedikert til barna mine eller den fine mannen jeg har, men til kjøkkenet. Endelig har vi fått lage vårt eget drømmekjøkken og bekymringene vi har hatt er borte. Det ble akkurat slik jeg ønsket det skulle være! Det er min kjære som har tegnet og stått for løsningen, mens jeg har fått æren av å sette mitt preg på det hele til slutt. 


Vifte over koketopp mangler, men ellers begynner det å bli relativt ferdig i dette rommet. Benkeplaten har vi jobbet en del med og nå er den matt og fin i fargen samtidig som at den ikke trekker til seg vann og får stygge flekker. Det er jeg veldig avhengig av merker jeg. Ble helt gal i begynnelsen da hver minste lille vanndråpe satte flekker.. 

Kjøkkenet er fra Ikea for de som lurer. Benkeplate måtte kjøpes annet sted da benken over skuffene er hele 4 meter. 

Ha en deilig første søndag i advent! Og takk for et ekstremt hyggelig bloggtreff hos Maxbo på Vækerø denne uken! Jeg måtte løpe med min lille før det hele var over og beklager at jeg ikke fikk sagt hade eller pratet noe særlig med mange jeg hadde lyst til å få pratet med;-)Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online