Jeg fikk nesten sjokk i går. Helt sant. Jeg er en sånn type som ikke klarer å stoppe hvis jeg får skikkelig gode karameller. Sånne salte og myke vet dere. Også finner jeg en oppskrift som bare er de karamellene! Hiv deg over disse før julekvelden. Seriøst. Jeg lover deg lykke og kreds til langt utpå nyåret!
Salte og myke fløtekarameller
500g kremfløte
500g sukker
125g margarin (kan selvfølgelig også bruke smør)
300g glukose
10-15g maldon salt
Frøene fra en vaniljestang
Ha alle ingrediensene i en stor kjele og kok opp på middels sterk varme. Anbefaler å bruke steketermometer i kjelen da det hele bør ende opp på mellom 118 og 124 grader. Rør godt til det koker og la det så putre i kjelen mens du rører av og til. Det tar tiiid så vær tålmodige. Jeg tok det alt for tidlig første gang, som gjorde at fargen var for lys og at massen ikke stivnet. Massen skal etterhvert bli brun. Går du på blemmen jeg gikk på heller du bare massen tilbake i kjelen og koker på nytt! Jeg tok mine av platen ved 120C - da ble det perfecto.
Hell over i ildfast form med bakepapir og la stå på benken over natten før du skjærer den i biter. Jeg hadde litt melis i glass som jeg ristet karamellene i for at de ikke skulle klebe seg sammen, men tror ikke de hadde gjort det uansett. Rettelse; de kleber litt hvis de ikke står kaldt så beste tips er å surre hver karamell i en liten rute med bakepapir, som et sukkertøy. Søtt og praktisk! Lykke til!
Ååå dei såg gode ut og så herlige bilder;))
SvarSlettFine førjulstid til deg!
Klem fra Lillian
De høres nydelig ut :)
SvarSlettÅ herremin de der så vanvittig gode ut!!! Takk for oppskrift! :-)
SvarSlettDe ser bare sinnsykt gode ut!!!! :)
SvarSlettOm jeg ikke rekker å titte innom deg igjen før julaften vil jeg ønske deg en riktig god jul!
Juleklemmer fra Pink lady
Hvor mye er 500g kremfløte? Kjekt å vite før butikken;-)
SvarSlettÅ herre, disse så himmelske ut!
SvarSlettMmm..!
SvarSlettKarameller med salt!
Hørtes helt magisk ut!
Må prøves :) Men i år ble det bare ikke tid...
hihihi... for det første så skriver du med hjertet :-) Jeg kjenner jeg blir superentusiastisk av å lese! Du er SØT! For det andre tar du lekresmekre bilder! Fantastisk fine faktisk!!! Skikkelig vinterlige og julete, på samme tid som det ser skikkelig skikeklig fristende ut! Og for det tredje.. NAM! De så og høres..hihi.. knallgode ut! Jeg har kjempelyst å sette i gang på kjøkkenet, men først må jeg sortere ut de viktigste tingene! Kanskje jeg klarer å mekke sammen disse karamellene i romjulen.. det får bli målet!
SvarSlettHåper du har en fiiiin kveld, jeg skal straks på jobb! Siste før julaften... så nå er det på med ull og flis.. kaldt å jobbe ute om nettene nå! ;-D
Masse masse gode klemmer fra en duracellkanin til en annen ;)
Disse ser og høres bare helt fantastisk gode ut.. Må få
SvarSletttid til å lage, kanskje jeg bare kan sette Kenneth til å røre,
fnis - han pakker jo ikke akkurat inn så mange gaver ;-)
For der er jeg, jeg har ikke pakket inn en eneste av mine egne
gaver enda.. og måtte le litt da jeg leste kommentaren fra deg,
for jeg er ikke så veldig effektiv. Du derimot, jeg fatter ikke hvordan du får
det til. Flytting, blogging, to små og jul! Og sikkert en hel masse annet : )
Men takk skjønne, det er deilig å føle at en får gjort noe, ikke det at en ikke
gjør noe med baby i hus.. men, du vet hva jeg mener.
Håper dere har det fint,
største klemmen til deg!
ps. kristin: 1 dl fløte er ca det samme som 100 g
SvarSlettSå da blir det 5 dl fløte :)
Mine ble alt for flytende, og jeg koker det nå på nytt. Men skal det da koke i like lenge som første gang, eller bare til jeg har nådd 120 grader? :)
SvarSlett