24. november 2011

Sommerfugler (igjen) og opp-ned-pai

Vi går inn i juletiden nå, men jeg elsker farger, sommerfugler og liv, så juledekking er litt i tidligste laget for meg. Men hva gjør man når man er møkk lei spisebrikkene som ligger i skuffen? Jo, da bruker man et utklippet oppslag fra et magasin som bordbrikke. Hello! Nye farger og motiver hver gang. At jeg ikke har kommet på dette før! Dekorativt og billig (for man hadde jo magasinet
 fra før? :-).

Utklipte sommerfugler gjør bordet gladere, utvilsomt. Disse kan jo også se ut akkuart som du selv vil. Fra tapet, magasin, avis, gavepapir.. 

Telys med matpapir rundt skaper en skikkelig lun stemning spør du meg. Og hello, sa jeg billig? For øvrig kjenner jeg nå at jeg må kjøpe masse fargede små tallerkner, litt nytt bestikk, klippe ut ørten sommerfugler og finne kule magasinoppslag. Enklere blir det ikke! Lik det den som vil. Og til et fint bord hører mat til. Denne gangen en opp-ned-pai. Artig? Tasty var det nå i hvertfall. 

Første steg er å steke bacon og brune kyllingen (krydres godt i forkant av steking) i panne, kutte purre og blande det flytende. Kjøttet og purren helles over i formen. 

 Osten legges over - før det flytende helles på toppen. Superenkelt! 

Det ferdige resultatet over. Hadde jeg hatt skjønne små runde porsjonsformer ville jeg brukt det, men man tager hva man haver:-)

Oppskrift på opp-ned-pai
Deig 3dl hvetemel, 1ss matyoghurt (absolutt ikke nødvendig), 120g smør, 3ss vann

Her kan man helt klart trikse og mikse hvis man ønsker en sunnere variant. 

Fyll 2 stk kyllingfileter (krydres godt), 1 pk bacon, purre, ca 200g ost, 2dl melk, 4 egg
(Egg og melk vispes lett sammen. Krydre evt med salt og pepper.)

Trykk ut paideigen og legg over formen. Brettes litt ned rundt kanten. Stekes på 225 grader i ca 25 -30 minutter. Vel bekomme!

(Innlegget er et gjesteinnlegg hos NIB i dag). 

9 kommentarer :

 1. for en smart idee. eg vedde med at avispapir ser digg ut eg.takk for superkul idee.

  SvarSlett
 2. Det så godt ut :D Så fin og vinterlig header du har fått deg :) klem

  SvarSlett
 3. Så smart søte du, det hadde jeg ikke tenkt på før:) Og takk for tipset med sommerfuglene. Jeg har også noen ekstra liggende og da er det jo toppen og få brukt de:) Nydleige bilder under her forresten. I like!!! Her i huset har veslesnuppa omgangsyke og det er litt stress for både liten og stor.


  Fin fredag vennen. Håper du og lille Filip er friske og raske.

  Klem, Pernille

  SvarSlett
 4. Så fint det ble vennen - du har en veldig søt form for kreativitet. Det skal du ha for :) Paien så skikkelig yummy ut også... Vet jo at all mat du lager smaker himmelsk vel og merke...

  Og du; SÅÅ fin som du har blitt på håret! Alt kler en smukke vettu...

  Stor klem fra meg
  Natti

  SvarSlett
 5. Flotte tips både sommerfugler og matpapir rundt lysglassene. Pausen så skikkelig digg ut. Ha en super helg snart!

  SvarSlett
 6. Hei! Ble så glad når jeg fant en blogg om både mat og interiør.. Blogger om det selv. Her kommer jeg til å trives godt kjenner jeg! Opp-ned-pai har jeg ikke prøvd, så dette ble jeg nysgjerrig på. Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 7. Å, det ser godt ut! Og så nydeleg og kreativ borddekking!

  Ha ei god adventshelg! :)

  SvarSlett
 8. For noen flotte turkise tallerkner!! kan jeg spør hvor det er..? Kjempeflott blogg som alltid er inspirerende å lese!! :-)

  SvarSlett
 9. Du er så flink og kreativ, Cecilie :)
  Jeg er innom bloggen din hver dag, og gleder meg virkelig hver gang! Jeg er innom bloggen din hver gang jeg får ånden over meg, og jeg blir alltid sittende en god stund. Jeg har plukket opp ideen om å ha matpapir rundt noen ellers så kjedelige telysglass :)

  SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online