6. mars 2011

Lag din egen müsli

Jeg liker å vite hva jeg spiser og har derfor forkastet den veldig usunne müslien jeg hadde liggende fra Quaker, og erstattet den med min egen variant. Dette er så lett som en plett! Deilig å vite eksakt hva som er tilsatt.. 
Fordel store havregryn, solsikkekjerner, hele linfrø og oppkuttede nøtter på en plate med bakepapir. Jeg har brukt nøttemiksen Kongeblanding fra "Nøtts". Strø på rikelig med kanel og ha over litt honning. Honning er absolutt ikke sunt i store mengder så bruk for det første en god honning og små mengder. Rør rundt på brettet med skje og strø gjerne på litt mer kanel.

Blandingen stekes i ca 10 min midt i ovnen ved 170 grader (maks) for å bevare de gode fettstoffene i nøtter og frø. Rør litt rundt på brettet med skjeen underveis i stekingen og følg godt med. Ikke gjør som meg og svi hele blandingen for så å måtte kaste alt ved første forsøk. Når blandingen er avkjølt blandes rikelig med rosiner inn for ytterligere søtning. 

5 kommentarer :

 1. Nam, nam, nam!
  Dette er vel verdt et forsøk! Enig med deg, det er greit å vite hva man putter i seg:-)

  Håper formen er fin og at du får en flott og avslappende fastelavens-søndag!

  Klem, Rosa

  SvarSlett
 2. Ummm, det så godt ut, og så delikate bilder ♥
  Ha en flott ski-søndag!

  Klem Line

  SvarSlett
 3. Dette hørtes skikkelig yummy ut. :0)

  SvarSlett
 4. Mmm, tusen takk for tips!! :)
  Ha en fin kveld og ny uke!
  Klemklem

  SvarSlett
 5. Hei. Takk for koselig kommentar! Ja, det er bare å slappe av, så deres gutt holder seg inne litt lenger. Men det går veldig fint med nevøen, og de virker veldig flinke på sykehuset der de er. Så det er jo godt å tenke på, dersom deres også skulle ville titte ut før!

  Klem til deg og magen!

  SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online