31. august 2010

Ny sengelektyre

Det er litt trist at bøker man leser utenom ferier fort blir sengelektyre man sovner av på side 2. Jeg sliter i hvertfall ofte med at jeg faller ut av historien fordi jeg strengt tatt allerede "sov" da jeg leste siste side før jeg slukket lyset. Ofte kan jeg lese samme side dagen etter uten å huske at jeg har lest ett eneste ord. 

Men; til poenget! Denne boken gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på når jeg er ferdig med Knausgårds første. Saras Nøkkel. 


Saras nøkkel er en gripende roman som tar opp tabuene og fornektelsen rundt en smertelig episode i Europas historie – en innsiktsfull fortelling om ansvar og samvittighet, om sorg og kjærlighet.
Paris 1942: Sara, en ti år gammel jødisk jente, gjemmer sin yngre bror i et skap like før familien arresteres av det franske politiet i den beryktede oppsamlingen av jøder som siden er blitt kjent som Vél d’Hiv. Hun låser skapdøren og legger nøkkelen i lommen, overbevist om at hun vil være tilbake om noen timer. Men timene blir døgn, og Saras desperasjon vokser …

Paris 2002: I anledning sekstiårsmarkeringen for Vél d’Hiv blir Julia Jarmond bedt om å skrive en artikkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Mens hun undersøker saken, snubler hun over Saras fortiede familiehistorie. Julia føler seg tvunget til å skrive om jentas skjebne, og gjennom sine undersøkelser tvinges hun til å stille spørsmål om sitt eget liv.

2 kommentarer :

 1. Jeg elsker å lese på sengen, men må helst unngå det. Mitt problem er nemlig ikke at jeg sovner, men at jeg ikke gjør det. Kan bli liggende å lese i timesvis.
  Høres ut som en spennende bok du skal i gang med.

  SvarSlett
 2. Maren Erdvik02 september, 2010

  Denne boken leste jeg i Frankrike i sommer :)
  Absolutt verd å lese, en god bok!
  ha en herlig uke, vakre jenta!!
  Klem m

  SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online