28. oktober 2011

Happy weekend!

Jeg ønsker god helg med et kjedelig innlegg om kiwi og vaniljekesam, som absolutt ikke er en kjedelig kombinasjon! Jeg fatter ikke at jeg ikke har parret de to ingrediensene før.. Great taste! Her er man helt ute av kontroll om dagen og dypper heller alle fingrene i vaniljekesamen og sjokoladebollen enn å spise det man burde ha spist.. Sånn går no dagan. Den eplekaken jeg la ut for leden; utrolig at det ble en hel kake for den bollen med røre fikk kjørt seg kraftig! 


Er det noen som har testet fotsoneterapi på urolig baby, som sover (ekstremt) dårlig om natten? Jeg er så desperat at jeg vet ikke hva. Takk kjære besteforeldre som lar mamsen og papsen sove i natt! God helg alle fine:-) 

15 kommentarer :

 1. Det så utrolig godt ut:) Håper dere finner ut av hvorfor den lille sover så urolig, godt at man har besteforeldre som kan stille opp når man er sliten! Ha en fin helg, klem fra Eli Anna

  SvarSlett
 2. Åh.. kjære kjære deg! Jeg vet desverre MYE om barn som sover dårlig om nettene. De tre første månedene av Christoffer sitt liv, så sov han ikke om natten i det hele tatt, og på dagen sov han alt mellom 2 timer i strekk, 3 timer i strekk eller kanskje bare tjue eller førti minutter.. jeg visste aldri! Det er tøft, og det tærer på absolutt alle krefter, det tærer på samvittigheten, på tålmodigheten, på forholdet og på din egen oppfatning av deg selv. Bare vit at det går over, og det blir BEDRE!

  Jeg har ikke forsøkt fotsoneterapi, derimot har jeg veldig veldig god erfaring med manuell terapi. De løser opp spenninger og muskelknuter, det er avslappende og beroligende på babyer. Ofte går man til manuell terapeuter med barn som har kolikk eller andre mave/tarm plager.

  Jeg gikk i søvngruppe, og hadde veldig godt av det. Jeg fikk høre på andres erfaringer, jeg fikk tips og ikke minst fikk jeg styrket motivasjon til å ta ett tak i de dårlige (u)vanene! Jeg ble anbefalt å forsøke å amme mest på dagtid, selvom ikke barnet virket sulten. Det gjaldt bare å bryte sovemønsteret på dagtid, og heller snu det om til å passe til dag. (altså mer våkne, og ikke sove så dypt!). Det var selvsagt lettere sagt enn gjort, men det hjalp over litt tid. Er han mye sulten om natten også ? Gir du han mye melk da? Føler du at han er mer sulten på natten, enn på dagtid?
  Har du begynt å introdusere grøt? Kanskje det kan gjøre han mer rolig om natten.. ? Mange pøser på med grøt rett før leggetid, da jobber magen til den lille og han kan bli urolig. Det kan være lurt å gi litt grøt en time/halvannen før han skal legge seg, slik at magen er roligere. Ellers er det de vanlige tipsene om rutiner. Markere forskjell på dag og natt. Dempet belysning selvom babyen er våken. Kveld, pjamas, tannpuss, nattasang, eventuelt flaske og godnatt. Forsøke å ikke ta han opp enda så vanskelig det er. (på dette tidpunktet måtte jeg rett og slett ut av huset fordi jeg ikke klarte å la være å ta han opp når han skrek, Henrik måtte ta den kampen!)

  Ett godt tips kan være å notere ned hvordan døgnet er. Vi hadde tegnet to klokker, hvor den ene gikk fra 00-12, og den andre gikk fra 12-00. Soving var markert med blått, gråt med rød og våken med gul. Det var UTROLIG greit, fordi det er vanskelig i en tøff tid og legge merke til de små fremskrittene. En kveld tok det en halvtime før han sluttet å gråte, mens neste dag virket som en time, så viste det seg at han "bare" gråt i tjue minutter. etterhvert ser du også ett mønster på hvor mye han er våken på dagtid, og på nattestid, slik at du kanskje også ser sammenhenger.

  Ojdå.. dette ble langt. Men håper du får litt nytte av det. Bare spør dersom det er noe du lurer på.. jeg trodde nemlig vi hadde lært av alle de erfaringene vi gjorde med førstemann. Men William sov nemlig like dårlig.. hahaha!

  GOOOOD HELG! Og håper dere snart får sove godt!
  Store store klemmer

  ps. Husk at det IKKE er du som gjør noe galt. Noen barn lærer seg å sove selv, mens andre trenger litt hjelp til det, Filip trenger bare litt veiledning, så skal du se at han kommer til å sove som en prins snart!

  SvarSlett
 3. Eneste erfaring jeg har med fotsoneterapi er at det hjalp meg da jeg var "ørebarn" som liten. Men mamma brukte det på meg da jeg var baby og ikke ville sove, og det hjalp! Skader ikke å prøve :)

  Det er vanskelig med barn som ikke vil sove, utrolig slitsomt for både barnet og dere voksne. Heldigvis blir det bedre! :)

  Goood helg og god sovenatt i natt!

  SvarSlett
 4. Heldigvis sover godjenta vår på 6 mnd sånn greit nok på natta (noe annet med dagen..)Men Jeg har hatt veldig GOD erfaring med fotsoneterapi på meg selv, både for søvnproblemer, mageproblemer og div. Lillemor fikk også litt fotsone når hun var noen uker gammel pga magevondt. Hadde jeg vært deg, hadde jeg ihvertfall prøvd det meste...er fryktelig å ikke få sove nok!! Lykke til! :)

  SvarSlett
 5. Her var det mange gode tips å ta med seg, takk! Vårt første og andre barn sov som prins og prinsesse, nå da tredjemann kom har vi sliti mer. Julian er 3 mnd og jeg føler han er blitt mer og mer urolig de siste ukene. Ikke alltid bare morro og kos nei. Tullemor på 1,5 år har begynt med hyl og skrik på natta..neida, sove kan vi vel gjøre når vi blir gamle:) hehe

  Lykke til

  SvarSlett
 6. Kjære deg, jeg føler så meg deg som har en ikke-sovende-baby! Ingen av mine sov heller husker jeg nå;) Jeg har forsøkt fotsoneterapi, både på Henrik og Pernille. Det hadde nok litt effekt. Men nå var begge disse to syke i magene sine i tillegg til vanlig uro. Så det er litt vanskelig å si hva det hjalp mest på. For Henrik fungerte det bra som smertelindring ihvertfall. I Oslo finnes verdens beste barnefysioterapaut Ute Imhof http://www.barnasfysioterapeut.no/, hun kan kanskje hjelpe deg. Masse lykke til! Klem og sov godt i natt

  SvarSlett
 7. usj, holder han på sånn enda?! Takk gud for snille besteforeldre som kan hjelpe til innimellom hvertfall. Jeg leste faktiak en artikkel om ikke-sovende-babyer for et par dager siden, skal se om jeg finner den igjen (hvis du ikke har sett den alt da?).

  Du får kose deg med sjoko, eller kiwi og vaniljekesam.. jeg skal i hvertfall komme meg gjennom en stor skål godis i helgen, før det blir skjerpings til uken;) Sov godt i natt. Klem

  SvarSlett
 8. Du,svigermor anbefalte og Üte Imhof Cecilie,for nakken til Mino.

  SvarSlett
 9. Jeg pleier spise mango og kiwi med vaniljekesam, og hakke opp litt mørk sjokolade som jeg strør på toppen. NAM! :)

  SvarSlett
 10. Uff da, det er så tøft når det blir sånn, man er så avhengig av søvn!! Og gjerne litt sammenhengende! Jeg har en liten en på 6 uker, og han har prøvd seg de siste nettene med å være våken, så jeg håper dette ikke er en ting han tenker å fortsette med!:/ Jeg beundrer virkelig at du i det hele tatt har overskudd til å blogge.. Hold ut, og som de sier, det blir bedre - selv om det er tøft når det står på :)

  SvarSlett
 11. Har ikke testet fotsoneterapi, men ønsker dere masse søvn i tiden fremover, det er så utrolig viktig for å kunne fungere skikkelig!
  klem m

  SvarSlett
 12. Hei!
  Jeg føler sånn med dere! Vår første sønn var heller ikke så glad i å sove... Man blir helt gal av å ikke sove skikkelig på nettene. Redningen vår var "soveKarin" - Karin Naphaug. http://www.sovekarin.no/konsultasjoner.html
  Vi hadde noen konsultasjoner med henne på telefon og hun hjalp oss virkelig til å systematisere hverdagen og være mer bevisst på rutiner i hverdagen, både med søvn og mat. Vi fikk helt konkret hjelp av henne til å bestemme når og hvor lenge han skulle sove på dagen, og i forhold til legging og leggerutiner. For oss ble det også en slags trygghet å snakke med henne noen ganger og få støtte til å holde ut "programmet" vi kjørte ift å få han til å sovne selv på kvelden.
  Det tok ca en uke fra vi tok kontakt med henne til gutten vår sovnet selv og sov hele natten igjennom for første gang :)
  Det var i romjulen og jeg husker vi var stresset ift nyttårsaften og at han skulle våkne av rakettene, men gutten sov seg igjennom alt bråket :)

  Så det anbefales virkelig å ta kontakt med henne - det reddet oss! Hun har også skrevet en bok som virkelig er å anbefale.
  Lykke til!

  SvarSlett
 13. Mmm, Kiwi og vaniljekesam skal testes ut i morgen:)
  Har dessverre ingen tips om urolige barn bortsett fra at jeg har hørt om andre som har brukt en dame som kalles Sove-Karin. http://www.sovekarin.no
  Koster litt, men hun er til stor hjelp :)
  Kanskje eventuelt kjøpe boken :)

  SvarSlett
 14. Det er en herlig kombinasjon! Samme med ananas og vaniljekesam! Nam!

  Nå er ikke lillegutt mye våken om nettene, men han våkner stort sett hver natt for mat. Føler med deg! En kan bli rimelig utmattet! Håper det snart snur for dere!

  SvarSlett
 15. Hei Cecilie! Husker godt (med skrekk) hvordan det var å ha et barn som sov lite. Man blir jo faktisk litt smågal. Vår lille tuppelure gråt masse de første månedene. Men avtok sakte men sikkert fram mot ca 8-9mnd. Vi skjønte etterhvert at det var magevondt. Vi gikk til en helhetsterapeut som også gir fotsoneterapi.(i tillegg til flere andre typer behandling) Vi gikk hovedskelig for magesmerter og fordøyelsesproblemer, som igjen ga dårlig søvn og mye vondt for mini. Dette fungerte godt og vi gikk ikke mange gangene før vi merka forskjell. Om du ikke allerede har prøvd ut noe kan jeg tipse deg om henne vi gikk til. (og som jeg går til også.)Da er det bare å ringe på hos oss:)Har også flere bøker om søvn om du skulle ha lyst å låne. Men husker selv hvor mye jeg leste og ble ganske rådvil da det finnes så mange råd der ute. Men vi har hvertfall god erfaring med fotsoneterapi både jeg og mini:)Håper dere får mere søvn snart.

  SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online