9. september 2011

Lunsjtid hos NIB

Jeg er så heldig å få lov til å gjesteskrive litt hos NIB en gang i blant og da må jeg jo selvfølgelig publisere innlegget her også! Mitt ønske er å inspirere litt i matveien, som jeg prøver å gjøre her inne av og til og. Hva er vel ikke hyggeligere enn å kombinere god og enkel mat med koselig borddekking? 

Med enkel mat mener jeg retter som kan lages av oss alle (husmor eller ei), gjerne en stund i forkant av et besøk og som man kan spise uten å føle seg som en ballong etterpå. Regner med at flere følger meg på den..?


Dette må jeg innrømme ble bra. Det smaker som det ser ut syntes jeg! Se oppskrift nederst i innlegg. 


Ideen til oppskrift og dandering fikk jeg i en hyggelig lunsj for en stund siden. Tortillaene var pyntet så fint og gjorde maten så mye mer innbydende! Det tok ikke lang tid heller. Lovely! Jeg har brukt bakepapir og grov hyssing. 

Blomstene er noe jeg fant på Nille en gang i tiden, i en pose med 10 stk. Koster jo ingenting og gjør seg på bordet. Dere ser sikkert selv hvor lang tid denne borddekkingen kan ha tatt;-) Ikke lang tid! Stripete servietter fra Åhlens. 

Limonaden som skimtes i bakgrunnen smaker toppen. Den bruser og er bare vidunderlig, men ikke la deg lure i butikken. Du får den faktisk helt ned i 35 kroner, og trenger ikke punge ut 69, som på Ultra.. 

En av de mest positive tingene med høsten er for meg at man kan tenne levende lys igjen. Jippi! 

Til kokkeleringen trenger du følgende;

Tortillalefser
Philadelphia light
Serranoskinke
Kyllingfileter
Santa Marias pasta basilico (krydder)
Ruccola
Plommetomater
Avocado

Krydre kyllingen godt med krydderet fra Santa Maria og stek i ildfast form i stekeovn ved 200 grader til den er gjennomstekt. Kyllingfileter anbefaler jeg stekt i ovn for å oppnå en saftig konsistens. I panne blir det lett tørt. Deles i passe store biter. Smør lefsene med et godt lag med Philadelphiaost og legg på serranoskinke (jo mer - jo bedre, tihi)! Fyll med resten av ingrediensene og dander de gjerne med litt matpapir og tråd som på bildet eller gjør din egen vri.

Bon Apetit! 

10 kommentarer :

 1. Dette må prøves!
  Ser og høres utrolig godt ut!

  Ønsker deg en riktig fin dag!

  SvarSlett
 2. Grattis som gjesteskribent, så gøy! Det så utrolig godt ut, skal prøves :) En variant av fajitas, som er vår faste fredagsmat her i huset :) Ha en fabelaktig fredag og herlig helg!

  SvarSlett
 3. Grattis som gjesteskribent! Det ser veldig godt ut. Jeg digger slik enkel og velsmakende mat. Gleder meg til flere slike innlegg. :)

  SvarSlett
 4. Hei:-)
  Leste innlegget ditt på NIB, og synes det er så flott at du er blitt gjesteskribent der, gratulerer! Maten så nydelig ut og lurer litt på om jeg skal prøve dette til middag i dag:)
  Det er så gøy å se at bloggen din blir større og større, du er jo skikkelig i vinden om dagen!
  Jeg har fulgt deg lenge og det er gøy å se at flere og flere får øynene opp for den nydelige bloggen din.. Ja, for bloggen din er virkelig flott og inspirerende! Stå på:-)

  Ønsker deg og dine en strålende helg!
  Klem Jeanette

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye som gjesteskribent! Det ser helt fantastisk ut!

  SvarSlett
 6. Så hærlig innlegg Cecilie! Dette må jeg prøve :)
  Lurer på en ting.. Hvor får du kjøpt limonaden til 35 kr? Den er nydelig, så hadde vært greit å betale det halve av hva Ultra tar for den ;)
  God helg :)

  SvarSlett
 7. Nam nam nam! Nå ble jeg sulten her! Dette så delikat ut! :)

  Ha en skjønn helg!

  Klem Lene :)

  SvarSlett
 8. Dette så virkelig innbydende ut. Ble super sulten jeg nå. :0)
  Har lagret oppskrifta, så skal jeg teste ut engang.
  Hvor kjøper du den limonaden til kun 35 kr a? Kjøpte den hos en lokal interiørbutikk her jeg bor, og der betalte jeg 59 kr for den. Den er jo så god, men for 59 kr så blir det ikke kjøpt mange flaskene for å si det sånn...

  Ha en strålende helg :0)
  Klem klem

  SvarSlett
 9. Dette skal definitivt prøves! Og innpakningen var såå kul!:)

  Ha en fortsatt fin søndag!

  klem June

  SvarSlett
 10. Dette ser alldeles nydelig ut må prøves en gang:)
  Men hvor har du funnet den limonaden til kun 36kr?

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online