Nå er det litt for lenge siden jeg delte et godt middagstips med dere! Denne middagen er en av mine favoitter om dagen og består av serranoskinke, salat, pinjekjerner og blomkålpuré.
Ideen med blomkålpuré fikk jeg etter å ha spist en fantastisk middag hos mamma, hvor inspirasjon var hentet fra Trines matblogg. Det er både sunt, relativt enkelt å lage og fantastisk smakfullt.
Blomkålpuré
2 små blomkålbuketter
2 små poteter
2 ss mager kesam
1,5 ss smør
salt & pepper
Kok bukettene (hele) sammen med potetene (kuttet i små biter) i ca 15 minutter. Hell av vannet og miks alle ingrediensene sammen med stavmikser eller kjøkkenmaskin til puréen får den konsistensen du ønsker. Min er ganske finmikset.
Jeg syntes pinjekjernene gjør en viktig jobb i denne retten og i salaten har jeg ellers enkelt og greit brukt romanosalat, plommetomater (favoritt), purre og fetaost.
Voila! Dette er så utrolig godt, I promise.. Og blomkålpuréen har jeg funnet ut at gjør seg til både fisk og kjøtt.
Namm - dette såg kjempegodt ut :)
SvarSlettFlott blogg du har, som eg gleder meg til å følge vidare.
Ha ei super fin dag vidare, Klem :0)
hei hei
SvarSlettmmmmm nå ble jeg fristet !
har ikke prøvd potet i blomkålpure før
men det skal jeg helt klart gjøre nå
tusen takk for tips
ønsker deg en flott torsdag
klem anita s
Ser og høres helt nydelig ut! Skulle ønske jeg kunne komme på middag til deg hver dag :)
SvarSlettklem fra meg
Så friske og fine bilder du tar! Dette så godt ut:) Jeg har også latt meg inspirere av blomkålpureen til Trine tidligere, og jeg er enig at den er kjempegod:-)
SvarSlettDu skriver og blogger så fint om dagen forresten, gleder meg til hvert innlegg og koser meg med å lese og se på nydelige bilder:) Du får kose deg videre med lillegutt, det ser ut som at dere har det så hyggelig!
Hilsen fra Jeanette
Dette så godt ut!..Satt akkurat og tenkte på hva vi skulle ha til middag...og dette var ett godt tips;)
SvarSlettYum! This looks so delicious :). I made a nice salad tonight with Arugala, Baked Tomatoes (so good) and goats cheese in olive oil. We had this with swordfish on the BBQ and some champagne. Amazing! I also love the Serrano ham, it is quite popular in Hong Kong and the cauliflower puree is a nice low calories trick! Gorgeous picture of your little one yesterday :). xx
SvarSlettEnda en ting jeg har lyst å smake hos deg ;) Listen begynner å bli lang, vennen min!! He he. Love din Marthe
SvarSlettSkal prøves. nam!takk takk søte cecilie!
SvarSlettHei Cecilie, nå har jeg anbefalt bloggen din på Lesernes VG helgespesial. God helg hilsen Magne og VG!
SvarSlettOh, det testade jag hos en norsk vännina för flera år sedan, sedan dess har jag inte ätit det men tack för receptet - måste göras snarast :D
SvarSlettVad sägs förresten om en fika med våra små någon dag? :D
Kram
Takk for alle skjønne kommentarer!
SvarSlettMagne; det er jo helt fantastisk! SÅ gøy:-) God helg til deg også.
Poteter pleier å bli seige dersom du bruker stavmikser, gjelder ikke det denne oppskriften? Ved laging av potetmos må du i alle fall IKKE bruke stavmikser, mosen blir som lim....
SvarSlettAnonym; jeg har aldri opplevd at potetene blir seige med mindre jeg har brukt salt i kokevannet, og det gjør jeg ikke når det skal lages puré. Det er også veldig liten mengde potet i forhold til blomkål så det har i hverfall gått fint når jeg har laget:-)
SvarSlettHei, dette var inspirerende. Har nettopp hamstret Serranoskinke og så faktisk etter oppskrifter med denne skinken. Er jo også veldig glad i blomkål så det var en flott kombinasjon. Lurer bare på når du sier 2 små blomkål buketter, mener du 2 små hele blomkål eller 2 buketter tatt ut av ett blomkål?
SvarSlettHei! så hyyggelig:-) jeg mener 2 blomkålhoder.
SvarSlettmmm, så deilig ut! Denne må testes!
SvarSlettSer utrolig digg ut!
SvarSlett