22. august 2011

El kakados og ordbekreftelser

Jeg har bakt kake i helgen (les: smelt sammen noe monsterenkelt som ikke skulle i ovnen engang) og pyntet med masse deilige bær høstet i den deilige hagen vi har. Neida. Jeg har ikke hage så bærene er kjøpt i butikk, men det er mye mer sjarmerende å late som at de er plukket i hagen vi ikke har:-) 

Oppskriften fant jeg hos en god venn og jeg måtte jo teste! Jeg valgte å ha safarikjeks i bunnen (knust), pisket kremfløte og philadelfiaost med litt melis som fyll og bær som pynt. Hvis jeg skal lage denne igjen tror jeg at jeg vil gå for vaniljekrem som fyll istedet. Det ble litt mye kremsmak. Men friskt og godt ble det! Mums.

Ikke akkurat en billig kake nowadays, med tanke på at man betaler det hvite ut av øyet for et bittelite beger med bær, men det ser pent ut og smaker godt da:-)

Dere. Jeg har tenkt på en ting. Jeg tenker på det hver gang jeg kommenterer på andres blogger - og jeg lurer veldig på dette, så nå spør jeg bare. Kanskje er det jeg som ikke skjønner bæret. Hvorfor er det så mange som velger å ha "ordrebekreftelse" på kommentarer? Nærmere forklart; at man må skrive inn et ord som ordbekreftelse for å få postet kommentar på bloggen. Det er godt mulig at det er vanlig å oppleve mye kommentarsøppelpost, men jeg kan ikke si at jeg opplever voldsomme mengder av det  (mulig jeg er heldig:-). Så over til hvorfor det oppleves som en smule enoying når man kommenterer; det tar i hvertfall 5-10 sekunder mer å kommentere og det betyr færre kommentarer på en dag når man ikke har så mye internett-tid tilgjengelig:-) Jeg er kanskje på jordet med dette spørsmålet, men da lærer jeg noe når dere svarer meg om ikke annet! Til de som ikke vet hvordan dette kan endres eller hva det er finnes det under instillinger -  kommentarer og ser slik ut:Takk for at dere hjelper meg! Og en god uke til dere alle!

8 kommentarer :

 1. ikke ordREbekreftelse vel? Er det ikke ordbekreftelse?
  Jeg vet, det er ganske irriterende, jeg har fått noen søppelpost-kommentarer men nå har jo blogger ordnet eget filter for det, så det ikke kommer under innlegget. Så jeg vet ikke helt hvorfor man har det.. Kanskje det har noe med virus å gjøre? Noen andre får svare bedre!:)

  Kaken så namnam ut!

  SvarSlett
 2. Jeg får søppelkommentarer på alle poster med en gang jeg fjerner det. Så derfor har jeg det på. Men om Blogger har ordnet bedre filter skal jeg jammen prøve å fjerne det!

  Enig i at det er best uten:)

  SvarSlett
 3. Det er på grunn av spam, ja. Jeg opplevde å få en hel haug en gang, så da bare satte jeg på ordbekreftelsen. Kan jo som annikken sier forsøke å fjerne det, hvis filteret til Blogger har blitt bedre.

  SvarSlett
 4. Holy mama! Denne så farlig god ut :) Så flink du er til å diske opp for helgen... Jeg kommer gjerne på en slik en en gang..hihi. NYDELIGSTE kaka jeg har sett <3

  Enig med deg når det gjelder ordbekreftelse. Jeg har aldri hatt det, og jeg har aldri opplevd noe spam. Syntes det stjeler mye tid når jeg kommenterer.

  Ses snart, snuppa!
  klem

  SvarSlett
 5. Årsaken til at man bruker denne bekreftelsen er for å unngå at datamaskiner som er satt opp til å spre spam ikke skal kunne kommentere på bloggen din, uten denne bekreftelsen vil spammere kunne spre sitt budskap i mengder, derfor har man på denne funksjonen. Maskinene klarer nemlig ikke å lese bokstavene, derfor kan de heller ikke legge inn kommentarer.

  Får vi oppskriften på denne lekre kaka?

  SvarSlett
 6. Utrolig delikat! Dette så himmelsk godt ut.. Og friskt! En god uke ønskes til deg også. :-)

  Klem Siri

  SvarSlett
 7. Jeg er klar over disse maskin-drevne kommentarene. Jeg har bare opplevd det veldig sjelden, men da skjønner jeg at dette varierer veldig rundt om i bloggverden:-)

  Kine: du har veldig rett i det i grunn; ORDbekreftelse, hahaha.

  Katrine Anita: knuste safarikjeks i bunn (ikke noe annet), en liten kremfløte pisket sammen med 1 pk philadelpia og 4ss melis. Bær til pynt på toppen! Voila:-)

  SvarSlett
 8. Yammi-kake;))

  Veldig klar for en liten "dugnad" på bloggene rundt omkring jeg og altså;))
  Veldig irriterende med disse ordbekreftelsene...
  Jeg tok bort min for flere måneder siden, og har ikke hatt noe problemer:)

  Skal spre dette hos meg og jeg tror jeg... låner da beskrivelsen din om hvordan man fjerner den, om det er ok? Husker nemlig ikke det selv, hihi...

  Ha en finfin kveld;)

  SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online