18. desember 2012

Allsidige laksekaker

Langt mellom middagstipsene for tiden! Kan det ha noe med at mine middagsbilder om kvelden ikke blir like delikate? Tror det. Mine fotoskills er ikke helt på G der;-) Vil imidlertid tipse om god hverdagsmiddag både for små og store selv om bildet er så som så. Disse laksekarbonadene er både supre til middag og til å legge ved matpakken til barnehagen og skolen. Vinn-vinn altså. Jeg lager stor porsjon og fryser ned.  


Laksekakene ser "opprinnelig" veldig innbydende ut med frisk og fin farge. Fnis. Jeg har fortsatt helt dilla på hjemmelaget potetstappe så det, sammen med stekt champignon, sukkererter og en improvisert creme fraiche saus, ble tilbehøret. Potetstappen har jeg ingen fast oppskrift på, men jeg må alltid ha oppi litt melk, smør, evt en spiseskje rømme eller lignende, salt og finhakket hvitløk. Mums!

Freshe laksekaker
ca 500g laksefileter
finhakket purre eller vårløk
salt og pepper
2ts potetmel
0.5 - 1dl melk (eller en kombinasjon av melk, vann og rømme, som jeg måtte ty til da jeg var nesten tom for melk. Fungerte ypperlig)

Grovmales i kjøkkenmaskin og stekes i stekepanne som karbonader. 

Storerbror her i huset knasker disse kalde som varme og vi liker de godt vi voksne også. Enkelt, sunt og godt! 

3 kommentarer :

 1. Takk for tips! Så og hørtes veldig gode ut, må prøves :)
  Fortsatt fin førjulstid!

  SvarSlett
 2. Apropo oppskrift; har du en kopi av Matmagasinet NORD fra desember 2008? Husker det var en supergod oppskrift på en type "pepperkake" der, og jeg vil så gjeeerne ha den oppskriften!

  SvarSlett
 3. Hjemmelaget potetstappe er smaskens! :)
  Mitt tips er å koke mange fedd hvitløk sammen med poteten og stappe iveg med mye smør og melk/fløte....det er så godt at man dør bittelitt!! ;)

  SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online