3. januar 2012

Sommerferie 2012

Jeg vil så gjerne ha sommerferien i boks NÅ. Kan dere hjelpe meg? Vi er helt lost.. Ønsker en uke med sikker varme, direkteflygning (ikke masse ekstratransport med båter etc), gjerne en liten by/landsby ved sjøen med et greit utvalg koselige restauranter/butikker og som kan passe oss med baby. Noen steder vi bør reise, eller for den saks skyld ikke reise? Filip er rett over 1 år når vi reiser.. Trenger helt konkrete tips om by og hotellnavn. Alt for mye å velge i!  

(Zakynthos, Hellas. Istockphotos)

Vi har tenkt mye på Hellas.. Eller Spania. Eller Italia. Eller Mallorca faktisk. Skjønner dere valg-issues? Vi ønsker selvfølgelig ikke at det skal koste skjorta heller..  Og jeg ønsker meg jo en strand som på Bora Bora, by the way. Kremt:-)

(Sunwing Alcudia, Mallorca)

Noen tanker? Tar imot alle tips med stooort takk! 

28 kommentarer :

 1. Nå har vi reist og "feilt" litt med unger....Ferdinand var 5-6 mnd første gang, og var ikke fornøyd i varmen. Dette vil nok variere fra baby til baby...Amadeus var 7 mnd da vi var i Egypt 27 grader(norsk god sommer vil jeg si), han gikk det superflott med. Så mye kan det variere...Vil anbefale deg å finne et reisemål som ikke er for langt med barn...dvs 3-4 timer er mer en nok, ikke reise når det er tropevarme, og forbered deg på at det ikke er den samme ferien du er vant med da du var uten barn;) Er du klar over dette, så kommer du langt. Vi reiste året etter med Ferdinand til Mallorca, da var han 1,5 år, aldri igjen. Skamtravelt!!! Gjør det nå mens han er baby....alt går uansett når en forberedt, og har du en flink mann som tar i et tak så går ferien som en drøm! Mallorca er veldig barnvennlig;) Palma eller alcudia...

  SvarSlett
 2. Jeg er svak for Frankrike..
  Hva med hus eller leilighet i en landsby ,med basseng..og grei kjøreavstand til strand..det er en av de beste feriene jeg har hatt..
  Lykke til!!
  :)

  SvarSlett
 3. Ai, gode poenger Lisette! Han er rett over året så det blir nok drithektisk. Pappaen er superflink så det skal nok gå fint heldigvis:-)

  Martha; jeg er også supersvak for Frankrike og har vært der en del ganger. Er bare i villrede når det gjelder HVOR:-) Tips?

  SvarSlett
 4. Så deilig med ferieplanlegging... ♥
  I år blir det nok en enkel norgesferie på oss, vi har konfirmant, og må SPARE penger, hehe:)

  Vi var på Mallorca for noen år siden, på det hotellet du har bilde av:) Kjempefint der, vi stortrivdes!!

  Spennende og høre hva dere lander på:)

  SvarSlett
 5. Hej fina du! Alldeles för längesedan vi sågs nu och jag har fortfarande inte flyttat över nummrena till nya telefonen, haha, typiskt mig!

  Men kan inte du skicka mig ett sms? Så kanske vi kan bestämma en dag nu om inte allt för länge? Vore mysigt! (fast inte lika mysigt som sommarferie, oh vad jag hoppas att vi tar oss iväg i år, hihi) :D

  Kramar från oss

  SvarSlett
 6. Kroatia! Nord eller Midt Dalmatia er bare en drøm, spør du meg!
  Lykke til med reisebestillingen! Klem, PiPa

  SvarSlett
 7. Jeg er svak for Hellas :) Men reis i mai eller september for å unngå den verste varmen :))
  Deilig å planlegge ferie i mørketiden! :)
  -synnøve-

  SvarSlett
 8. Vi var i Spania med venner når ungene var ca 2 år - det er ikke ferie som man kjenner siden man får kun slappet av når ungene sover :)
  Men vi storkoste oss i den deilige varmen (lånte et hus slik at vi hadde en litt annen frihet) og maten er jo helt fantastisk der! Ungene badet og badet og kveldene kunne vi nyte på terrassen.

  Bare maten er grunn nok til å reise til Spania :)

  SvarSlett
 9. Kreta er deilig, selv med barn :) har vert der m barn selv, kjempe barnevennlig. Og santorini og, stille rolig øy... visst en vil eit sted der d ikke måå skje noe hele tiden :)

  SvarSlett
 10. Så deilig!
  Mallorca! Vi var ei uke i Cala Bona, og trivdes mye bedre der enn i Alcudia. Cala Bona: Rolig, mer autentisk. Alcudia: Nordmenn OVERALT og kun turister.
  Sunwing er deilig da de har plaskebassenger og familievennlighet. Da får du hvilt deg når gutten sover :-) Lykke til!
  Kathrine

  SvarSlett
 11. Hei Cecilie.
  Har selv vært på Mallorca med små barn og vil si det er veldig barne vennlig. Passe varmt, flotte strender og koselig by;)
  Mvh Cecilie

  SvarSlett
 12. KROATIA!!! Sjekk Norwegian eller Ryanair. Kort flyreise og vakkert land! Har vært i Hellas ca 9 ganger, men nå er det Kroatia som gjelder! Billig er det også.

  SvarSlett
 13. Vi hadde en fantastisk ferie på Kreta i fjor sommer sammen med et vennepar i http://www.villakreta.no/ Rolig, koselig område med lite turister og samtidig kort vei til Chania om man vil ha mere liv.

  SvarSlett
 14. Det er supert å finne bosted når man kommer ned. Vi har betalt ca 300 kr per natt i flott leilighet med utsikt rett ved havet.

  SvarSlett
 15. Jeg sier det bare Cessi: http://noblog.blogg.no/1309452137_en_liten_hemmelighet.html

  SvarSlett
 16. Vi var på ferie med poden på Rhodos første gang når han var rett over året og vi reiste dit i august. Gikk kjempe fint så lenge han fikk bade å kose seg i vannet. Vi var på hotel dionysos og var kjempe fornøyde. Vært der flere ganger i etterkant. Her er link: http://www.startour.no/feriereiser/hellas/rhodos/ixia/blue-star-dionysos/

  Vi skal til tyrkia nå i juli/august med alle tre gutta her på 5,6 og 8 år. Aktivt men veldig gøy. Jeg får jo bli med å leke i bassenget og på stranda, så da slår jeg jo to fluer i en smell. Jeg får sole meg samtidig som unga blir aktivisert. Vinn vinn spør du meg. Haha.
  Lykke til med valget av feriested. ¨
  klem Jane

  SvarSlett
 17. Hvis du er ute etter fine strender til en rimelig penge så er faktisk Kypros et godt alternativPersonlig så synes jeg strand med krabbeunge er helt pyton så vi pleier å dra til hoteller med fine bassengområder. Sunwing resort er helt suverene sånn. Perfekt for barnefamilier.

  Vi skal til Malorca, Cala Bona til sommeren. Har vært der før og det er veldig fint.
  Blir nok deilig uansett hvor dere drar.

  Klem fra Hanne Mette

  SvarSlett
 18. Vi gjør som i fjor og drar til Kreta i september uten masse turister og med varme som en god norsk sommer. Vi bor i flott villa med eget basseng og hage ikke langt fra lokal strand og lokal landsby. Leid bil med barneseter står klar på flyplassen idet vi lander

  SvarSlett
 19. S'illot / Sa Coma på Mallorca :-) N y d e l i g strand/strender, mange fine hoteller og nok restauranter til å spise på en ny hver kveld i en uke. Ingen ordentlige (bråkete) utesteder, og nesten ikke trafikk. Anbefales!

  SvarSlett
 20. Hei! jeg også anbefaler Frankrike ut fra dine ønsker for ferien. Vi har selv vært i Antibes og Cassis med små barn, og begge plassene er det deilige strender og veldig koslige byer å tusle i. Cassis er bitteliten, men perfekt for en uke. Antibes er en større plass, men ikke større enn at dere rekker over på en uke (koslig promenade langs stranden og kjempekoslig gamleby). I Cassis bodde vi på hotell ved stranda, og i Antibes leide vi leilighet av et norsk par (via Finn.no, se der ligge masse fint til leie!). Forresten så var vi på Sunwing Alcudia i år. Veldig flott anlegg, men masete. Går i kø av barnefamilier til alle måltider og alle fellesområder, og støy av en annen verden rundt bassengene. Jeg vil ikke anbefale dere det med en såpass liten krabat. Leser jeg deg rett, så er Frankrike eller Hellas mer i din gate:) Lykke til!!
  Cecilie

  SvarSlett
 21. Vi har flere vennepar som har forelsket seg i Kroatia! Har ikke vært der selv, men det skal være flott.

  SvarSlett
 22. Jeg anbefaler absolutt Marbella i Spania (siden jeg bor her). Du kan velge å bo på et flott hotell i gamlebyen eller på stranden, eller leie en leilighet som ligger fint til. Disse får du både med og uten basseng.
  Her er det mangew fine restauranter, marked, kafeer og tapasbarer. Det kan være greit å leie bil, eller så koster det ikke mye med en taxi.. Send meg gjerne en mail dersom du lurer på noe ;)
  vibekeosmundsen@live.no

  SvarSlett
 23. Lagos i Portugal er flott og barnevennlig!! Ikke for varmt og mye turister.
  Vi eier en liten leilighet rett ved en fin by/ Strand/ svømmebasseng rett ved. Vi kjøpte den på pappapermtur, har barn på 3 og 6 år. Det er aircond/barneseng/ stol i leiligheten. Fly billig til Faro eller kombiner med noen dager i Lisboa.Er int i interiør, mener leiligheten er lekker!! Se den på finn( søk på Lagos) Mail meg eventuelt: msh@ baneservice.no

  SvarSlett
 24. Anbefaler Sardinia! Vi dro dit sist sommer med vår datter på 15 mnd:) Leide bil i 14 dager og dro innom 4 forskjellige overnattingsteder. Fikk oppleve den flotte naturen som er der, badet og hadde perfekt sommer-vær alle dagene:) Veldig mange flotte strender der også! Kan virkelig anbefales!

  SvarSlett
 25. Hei : )
  Vi var i Alcudia på Sunwing resort for noen år siden å var super fornøyd ! Hotellet ligger rett på stranda ingen vei man trenger å krysse. Reiser tilbake i august med en baby på 6 mnd.
  Gleder oss veldig : )
  - Marte

  SvarSlett
 26. Hi! I live in Mallorca and I'll recomend you the whole island! Alcudia it's a very touristic place, but it's a good place to go with a baby. You have a wonderful beach in front of the hotel, and a lot of extra sevices in the village. With kids I prefer to go to an Hotel (specially when they're more than two years). For one special reason: NO WORK (no cooking, no cleaning, etc) when the kids are older, tren they make new friends, and all this hotels have special activities for kids!

  SvarSlett
 27. Hei, Jeg var paa Zakynthos (og tok baat tur til Shipwreck bay som du ahr paa bilde der). Kjempefin liten oy. Foeles mest som en blanding av italia og hellas.

  Jeg hadde nok heller anbefalt den til par og ikke smaabarnsfamilier. Strendene er ikke veldig lange og det er ikke mye 'resorts' etc. Kreta er nok et bedre alternativ om du vil ha noe som passer til alle.

  Lykke til :)

  SvarSlett
 28. Hva et krystallklart vann, vakre ...

  leie kjøretøy kroatia

  SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online