Her er det ganske stille om dagen, så det er blitt litt rolig på bloggen også. Her er imidlertid et livstegn! Fortsatt superhappy med dymo-maskinen som dere ser og endelig har jeg masse knekkebrød jeg kan knaske i meg.. De er sunne som fy tør jeg påstå! Tihi..
Når jeg er inne på knekkebrød (klikk for oppskrift) og sunne frø så har jeg lyst til å dele en oppskrift på rundstykker med dere, som jeg er superfornøyd med. Sunnere enn dette blir ikke rundstykkene! Et fantastisk tips (mener jeg selv i hvert fall;-) er å ikke steke de helt ferdige, men fryse de ned og ta opp hver gang du har lyst på, for så å steke de ferske hver gang. Delicious!
Sunne, grove rundstykker
(ca 26 rundstykker)
7 dl sammalt grov hvete
1 dl kruskakli/hvetekli
5 dl hvetemel
2 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl store havregryn
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1 ts sukker
8 dl lunkent vann
3 ss olivenolje
125 g yoghurt naturell (et porsjonsbeger)
Deigen blir ganske klissete. La heve i ca 40 min eller mer. Jeg brukte spiseskjeer til å lage rundstykkene med og de blir ikke perfekt runde ettersom deigen er såpass klissete, men desto saftigere etter steking. Etterheves på brett i 20 minutter.
Pensle med egg og strø over solsikkerkjerner (eller annet) før steking ved 225 grader midt i ovnen i ca 18 min eller mer. Følg nøye med på de da ovner steker forskjellig. De kan godt være bittelitt deigete med en gang de kommer ut av ovnen.
Lykke til!
å, disse hørtes bare helt fantastiske ut. Tror det blir rundstykker til helgen, ja ;)
SvarSlettKlem
Nå fikk jeg lyst å bake :-)
SvarSlettBåde knekkebrød og sunne rundstykker :-)
Hei :-)
SvarSlettBarneboden trekker Gavekort på 200,- kr
ALLE som har link til Barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Ny sjangse - Hver måned :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook
Jeg som ELSKER de forrige rundstykkene du postet på bloggen må seff prøve dette og. Thor kommer til å bli en STOR gutt... Haha.
SvarSlettTakk for oppskrift. Denne skal jeg jammen meg prøve en dag. Rundstykker er jo så godt. I dag har jeg bakt hurtigversonen. Scones. Liker ferdig-i-en-fei-prinsippet. ;)
SvarSlettKlem fra Hanne Mette
Nå står rundstykkedeigen til heving - den måtte prøves ut umiddelbart! Takk for tipset :D
SvarSlettKlem fra Christine
Jeg har prøvd en annen oppskrift og kan tenke meg å prøve denne også. Det er såååå mye bedre med hjemmelagde knekkebrød!! :)
SvarSlettRundstykkene hørtes gode ut! Skal testes ut til fredagskveldsmaten :)
SvarSlettHar du oppskrift på knekkebrødene også?
God helg :)
Jeg prøvde disse her for litt siden og de ble så utrolig gode. De ble veldig flate, men det var jo som å spise god skalk hele tiden! :) Tusen takk for oppskriften!
SvarSlettKan man bruke rapsolje om man ikke har olivenolje? :)
SvarSlettPrøvde disse idag, tok også i en boks med hakkede valnøtter, de ble utrolig gode! men ganske flate, skal prøve å heve først 20 min, så 40 min med etterheving neste gang, eventuelt ta litt mer gjær.. :)
SvarSlettDenne prøvde jeg i dag. De ble flate, men kjempegode :-) Skal prøve med litt mer mel og kortere hevetid neste gang, da blir de kanskje litt høyere :-) Tusen takk for at du deler!
SvarSlettKlem
Netta
Hvordan har du fått de labelsene utenpå glassene. Likte dem :)
SvarSlett