Tidligere i uken hadde vi hjemmelagede grove rundstykker og blomkålsuppe med ekstra blomkål. En sjelden gang får jeg skikkelig suppecravings så det passet perfekt som høstmiddag! Mmm.. De grove rundstykkene ble supergode med blant annet gresskarkjerner, solsikkekjerner og revne gulrøtter. Love! (Oppskrift nederst i innlegget)
Gulrotrundstykker (8-12 stk)
2,5 dl lunkent vann
1/2 pk tørrgjør
2 ss olje
1 ts sukker
1/2 ts salt
1,5 dl revne gulrøtter
1 dl solsikkekjerner
0,5 dl hvetekli
3 dl sammalt grov hvete
4 dl hvetemel
Bland alt det tørre før du blander det med vann og olje. Elt deigen godt. Hev deigen i 30 minutter. Jeg pleier faktisk å sette deigen med håndkle over i ovnen på 50 grader. Det fungerer perfekt! Trill så rundstykker og la heve i nye 30 minutter - gjerne i ovnen på 50 grader også denne runden. Dusj rundstykkene med vann og strø over frø eller mel, avhengig av hva du vil pynte med.
Stekes på 230 grader midt i oven i 12 minutter.
LYKKE TIL!
Disse så skikkelig "yammy" ut, så disse må nok prøves ut ja :0)
SvarSlettNam, de så veldig gode ut - har printet ut oppskriften nå så skal lage dem en dag snart :)
SvarSlettBekka
Har husmora vaert i sving igjen naa:) Ser nydelig ut!
SvarSlettHa en flotters helg, min venn <3
mmh, it looks so delicious! I must translate your recipe!
SvarSlettThank you!
A wonderful weekend,
Yvonne
For en koselig blogg:-) jeg legger meg til som følger.
SvarSlettklem fra helle i huset i husvik
Hei, så fin blogg! :) Kan jeg spørre hvilket program du har brukt til å lage den collagen av fire bilder?
SvarSlettGod helg fra en fersk blogger :)