12. juli 2010

Middagstips: sommerfresh asiatisk kyllingsuppe

Denne suppen er supergod og kan krydres så sterk man bare vil. Oppskrift finner du under bildet. Dette er en enkel sak! Tips: handle alle grønnsaker i tyrkerbutikk etc, da er du garantert å komme hjem med alle ingrediensene. Jeg er superlei av matbutikkene som er "tomme" for absolutt alt som ikke heter agurk...


























Ingredienser
Olje til steking
2 kyllingfileter, små biter
1/2 - 1 chili, finhakket (gjerne med litt frø for å gjøre suppen sterk)
1 1/2 ts karri (sterk)
9 dl vann
4 dl kokosmelk (alternativt kun 1,5 l vann totalt)
3 stk grønnsaksbuljong, terninger
3 båter hvitløk, finhakket
1/2 rødløk i tynne strimler
1/2 fennikel i tynne strimler
1/2 rød paprika i tynne strimler
1 stk gulrot i tynne strimler
1 skive sellerirot i små terninger
2 ts frisk ingefær, revet
1 ts salt

Varm olje i wokpanne og stek kyllingbitene. Legg til side og varm ny olje i den tomme pannen. Tilsett karri og chili og la surre litt. Hell over i kjele og tilsett vann/ kokosmelk og buljong og kok opp.

Varm olje og fres resten av ingredensene i to omganger i wokpannen. Ha så over i kjelen og la småkoke i 5 minutter. Ha i kyllingen før servering. Voila!

2 kommentarer :

  1. nam nam.... det så deilig ut....
    Takk for tipset og ha en flott dag videre
    klem victoria

    SvarSlett
  2. Denne så utrolig god ut! Skal virkelig prøve det ut.. Kanskje på Thor, Stig og Therese tilogmed? ;)

    SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online