21. mai 2014

KANELBOLLEKAKE

Kake av kanelboller var suksess. Hvem får vel nok av fersk gjærbakst med ekstra sukker? 



OPPSKRIFT PÅ KANELBOLLEKAKE
(Oppskrift er hentet fra Trines matblogg, med noen ørsmå justeringer, samt satt sammen til en kake)
950 g hvetemel
5 dl melk, lunken
1/2 pose tørrgjær
100 g sukker
1 ts malt kardemomme
1/4-1/2 ts salt
1 egg
150 g smør, i terninger

Fyll: mykt smør, sukker og kanel. 


Ha alle ingrediensene i bollen, bortsett fra smør, og elt deigen i ca 10 min i kjøkkenmaskin. Tilsett smørterningene og fortsett eltingen til deigen slipper bollen. Deigen heves i minimum en time. 


Del deigen i to emner og kjevle deigen til en firkant som du kler med smør, sukker og kanel, for å lage kanelboller. Rull sammen deigen til en lang pølse og del i emner som blir kanelboller. Legg bollene tett sammen i en ildfast form og la heve i 30-60 minutter. 


Stekes ved 225 grader, midt i ovnen, til de er gyldne. Ca 12 min -15 min. 


Lykke til!

5 kommentarer:

  1. Hmmm Yummiiieee!
    Thank you for sharing, will do it soon!
    All the best for you
    Elisabeth

    SvarSlett
  2. Vitner om at den var fantastisk god:)

    SvarSlett
  3. Looks delicious, I love cinnamon buns...have to try these soon :)

    SvarSlett
  4. mmm! Det såg nydelig ut! :) Kanelboller er favotitt her i huset, så dette må prøves ut! ;)
    Fin kveld til deg!
    klem

    SvarSlett

Jeg blir utrolig glad for kommentarene dere legger igjen. Takk for at du tok deg tid!